Om en dryg vecka, på tisdag den 24e februari, tar jag mitt pick och pack och flyger över halva världen för att spendera två månader i Hong Kong. Tanken är att jag ska göra praktik på ett konstruktionsföretag, Gammon, som är i full gång med att bygga en bro mellan fastlandet och flygplatsen. Praktiken är en del i mitt traineeprogram och syftat till att jag ska få en större förståelse för hur branschen ser ut och fungerar på andra ställen i världen. Vidare så ska jag ju faktiskt vara hos en entreprenör nu, och inte hos beställaren, vilket är en bra lärdom i sig. Jag tror att det kommer bli en toppenresa, även om jag måste erkänna att jag just nu känner mig lite nervös. Men lite nervositet har väl aldrig dödat någon.
 
Men nog om framtiden. Jag har precis kommit hem från en vecka i Borlänge, på verkets enhet strategisk utveckling. De arbetar framförallt med våra strategiska utmaningar, både de vi står inför nu och de som kommer att utvecklas i framtiden. Automatisering och digitalisering är nyckelorden vi tror väntar på oss runt hörnet. Det blir spännande att se om det blir så! 
 
Nu väntar en mysig helg tillsammans med Simon och Lean. Vi ska göra lite småärenden och ikväll ska vi gå på bio och se trevlig folk. 
 
På torsdag ska jag och Lean åka upp till Umeå också, och hinna träffa lite släkt och vänner innan jag åker iväg österut. 
 
Här kommer lite blandade bilder innan jag och Simon beger oss ut på dagens äventyr! 
 


Förra helgens äventyr i Järvafältet



Blommor och ljus! 

 


Sol och snö! 



En liten Lean :) 


Och en till nostalgibild, en till liten Lean med sina små kompisar ♥