Så är den kommen, den sista dagen på jobbet för den här gången. Eller ja, innan min kortsemester. Eftersom Simon ska plugga omtenta så tyckte jag inte att en längre sammanhängande semester var värd så mycket just nu, så därför ska jag jobba två veckor till i augusti. 
 
Tänkte lägga upp receptet på den fantastiska veg. lasagnen vi åt igår: 
 
 
 
 
4 port
Ugn 225° C
 
200 g färska lasagneplattor
2 dl riven parmesanost 
 
Tomatsås

1 gul lök (alt. schalottenlök) 
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
 
Créme fraiche sås

1 zucchini 
4 dl creme fraiche (alt 3 dl och en skvätt mjölk)
Några teskeder frysta/färska örter (basilika, oregano, timjan etc)
salt och peppar 
 
Starta ugnen.
Gör tomatsås: Skala och hacka lök och fräs i oljan, tillsätt tomaterna och socker och låt koka i 5-10 min. 
Gör créme fraichesås: Skär zucchinin i bitar och koka tillsammans med creme fraichen i 5 minuter. Krydda med salt, peppar och örter och lägg i ungefär hälften av osten. 
 
Varva såserna med plattorna i en smord ugnsform och sätt in i ugnen i 20 minuter. 
Servera med en god sallad. 
 
MUMS! 
 
(recept hämtat härifrån, och modifierat lite).
 
I Luleå öser regnet ner idag och jag hoppas att det lättar upp innan eftermiddagen/kvällen så att jag och Lean kan ta en sväng i skogen och se om vi hittar några blåbär! 
 
Nog om det, back to work!